Viktor Šebák, trenér Karlose Vémoly a dalších: S mentálními kouči se roztrhl pytel, ale je to důležité

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Důvěru do něho vkládají velké pražské gymy jako Reinders MMA a Monster Gym a fanouškům bojových sportů dobře známí zápasníci v čele s Karlosem Vémolou. Kdo je Viktor Šebák a jak se ke své profesi dostal? To a více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.

Viktor Šebák a Karlos Vémola Foto: FightLive

Viktore, i když pracuješ s nejlepšími českými zápasníky, ne každý tě zná. Můžeš se těm, co tě neznají, trochu představit?

Jsem silový kondiční trenér, trénuju jak běžnou populaci, tak sportovce z různých odvětví, ale teď mám nejvíc sportovců z MMA anebo obecně bojových sportů. Jsem členem týmu Topatlet.cz, který sídlí v Hradci Králové.

V kterých pražských gymech se pohybuješ a s kým a s kterými zápasníky pracuješ?

Jsem hlavní kondiční trenér pro Reinders MMA a zároveň pro MMA Monster Gym, za což jsem moc vděčný. Moc si vážím tý důvěry obou hlavních trenérů těchto dvou gymů.

Takže můžete mě najít v Reinders, který je na Lužinách, i když tam se pohybuju jednou týdně, převážně čtvrtky, jinak jsem na Dělnické 51 v MMA Monster Gymu. Teď je tu vlastně nově zrekonstruovaná silová zóna pro mě od Tomáše Ptáčka z Goldfingers, za což mu děkuju.

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Karlos, André, Míša Martínek a další pro tebe mají jen slova chvály. Který z tvých svěřenců je ale ten nejposlušnější a s kterým je to naopak nejtěžší? Teď jsi skončil s Karlosem, ale nechci napovídat...

Ty jsi vlastně viděl teď trénink s Karlosem, jak je neposlušnej (smích). Jinak Míšu Martínka netrénuju, Míša Martínek má silově kondičního trenéra Michala Širůčku, kterej je výbornej trenér.

A z mých svěřenců, kdo je nejposlušnější nebo naopak nejméně poslušný? Já každýho svěřence beru jako nějakou zkušenost. Ať už mě učí trpělivosti anebo mě to učí jako trenéra a do budoucna pro nové svěřence.

Do budoucna mi to vytváří nějaký patterny v chování a díky tomu si myslím, že dokážu pak lépe komunikovat s těma dalšíma nebo i těma, se kterými spolupracuju dlouhodobě.

Ty pomáháš klukům především s tou fyzickou částí, jak se díváš na roli mentálních koučů?

Je to těžký téma, určitě, myslím si – ať se zastanu mentálních koučů –, že mentální koučink je fakt důležitý, je to gró toho zápasníka. Znám spoustu zápasníků, kteří jsou na tom fyzicky brutálně, neskutečně, každej o nich říká, jak všechny zabijou, a pak je v zápase ta hlava zlomí a vlastně nic neukážou.

Sleduj náš profil na Instagramu

Ta hlava samozřejmě hraje obrovskou roli a myslím si, že to má velký opodstatnění ten mentální koučink. Jediný, v čem vidí problém, je to, že se s mentálními kouči roztrhl pytel, kdekdo je teď mentální kouč.

Někdo si udělá nějaký dvouměsíční kurz a začne radit lidem s mentální přípravou. Je to težký téma, nechci říkat, že je to blbost, nechci se do toho nějak zamotat, za mě je to určitě důležitá část, určitě.

Ty ses dřív věnoval závodně florbalu. Jak ses od florbalu dostal k MMA?

Začal jsem dělat thajský box. Když jsem šel na střední do Olomouce, tak jsem začal chodit do Muay Thai Olomouc a to je sranda, jak je to vlastně propojený s tím Karlosem.

Karlos je ze stejnýho gymu jako já a pamatuju si na ty fotky Karlose na stěně, jak tam je zaťatý staticky s těma UFC rukavicema a já si říkal wow, a teď ho mám možnost trénovat, což je super pocit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP – získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a „sázku bez rizika“ 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola se možná brzy vrátí do klece

Nečekané prohlášení Karlose Vémoly! Tahle výzva ho může dostat do klece ještě letos

Karlos Terminátor Vémola obdržel v Bratislavě hodně nečekanou a ostrou výzvu. Vše teď závisí na rozhodnutí Attily Végha. Podrobnosti si...

Tadeáš Mawar Růžička

VIDEO: Málem tekla krev! Růžička a Sivák na sebe náhodou narazili a bylo zle. Teď se přestřelují na sítích

Brzy bychom se mohli dočkat kýženého duelu Sivák vs. Růžička. Pánové si už teď ale nemůžou přijít na jméno.⚡ Dokonce jeden druhého nesnesou...

Angie Mangombe a Pavel Novotný

Kdy bude Clash of The Stars 9: datum, místo, karta, vstupenky a livestream

Co nevidět nás čeká další nabitý turnaj Clash of the Stars.⭐ Co nabídne v pořadí devátá akce organizace?9️⃣ Veškeré info najdete v článku.