UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya – info, fight card, livestream a sázkový tip

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tuto sobotu proběhne v australském Perthu další, v pořadí již tři sta pátý turnaj UFC. Vrcholem bude válka o titul střední váhy Du Plessis vs. Adesanya, událost ale nabídne i mnoho dalšího.

SÁZKOVÝ TIPKARTALIVESTREAM

Dricus du Plessis Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC 305: 9.6/10

  • Datum a místo: 17. 8. 2024, RAC Arena v Perthu, Austrálie
  • Kurzová nabídka: Na všechny zápasy si můžete vsadit u sázkových kanceláří

UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya  – datum, místo a další aktuální info

UFC 305 bude již potřetí hostit australský Perth. Organizace se tu naposledy ukázala v únoru 2023, kdy tu poběhl turnaj UFC 284. V boji o titul se tu utkají současný držitel pásu a někdejší šampion KSW Dricus du Plessis a bývalý dvojnásobný šampion Israel Adesanya.  Klikněte zde a sledujte UFC živě zdarma.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Čeští fanoušci se původně v rámci tohoto turnaje měli dočkat souboje české bojovnice Terezy Bledé. Ta ale musela ze zápasu odstoupit kvůli neustupující infekci, na kterou nezabrala ani antibiotika. V duelu proti patnáctce žebříčku Casey O´Neillové ji nahradí Luana Santosová.

UFC 305
📌 DATUM 17. 8. 2024 (00:30)
🚩 MÍSTO RAC Arena in Perth, Austrálie
✔️ TIP najdete ZDE
✏️ KARTA Program a výsledky ZDE
▶️ LIVESTREAM TV Tipsport, Nova Sport 6, UFC fight Pass

Dricus Du Plessis vs. Israel Adesanya – bilance, kurzy, analýza a tip

Bojovník Dricus du Plessis se narodil v Jihoafrické republice. S bojovými sporty začal v pouhých pěti letech, kdy se dal na judo. Ve dvanácti pak přidal wrestling a nakonec došlo na kickbox. Du Plessis hrával také ragby, jehož fanouškem je dodnes.

V roce 2012 se Dricus stal v pouhých sedmnácti letech prvním bojovníkem jihoafrického původu, který se stal šampionem WAKO. Později však kvůli finanční stránce věci přesedlal na smíšená bojová umění.

Profi kariéru v MMA započal v roce 2013 pod křídly africké organizace EFC, v níž si odbouchal celkem dvanáct duelů. Jen z jednoho z nich si Du Plessis odnesl prohru, když ho v srpnu 2014 Garreth McLellan utáhl ve třetím kole na submisi.

Od té doby pak Du Plessis sbíral jednu výhru za druhou a v roce 2018 podepsal smlouvu v polské KSW. Jeho prvním soupeřem tu byl Roberto Soldic, kterého Du Plessis porazil ve druhém kole TKO.

Druhý zápas v KSW představovala odveta právě se Soldicem, která pro Du Plessise znamenala druhou porážku v kariéře. Soldic Du Plessise ukončil ve třetím kole KO. Poté si Du Plessis střihnul ještě jeden vítězný duel v KSW a jeden v EFC a poté zamířil do UFC.

Od roku 2020, kdy podepsal smlouvu s nejprestižnější organizací světa, si Du Plessis tvrdošíjně drží vítěznou bilanci. V rámci UFC má na kontě sedm výher v řadě a může se chlubit skalpy jako Sean Strickland nebo Robert Whittaker.

Dricuss Du Plessis Israel Adesanya
21 výher 24 výher
Výhry KO/TKO: 9 Výhry KO/TKO: 16
Výhry na submisi: 10 Výhry na submisi: 0
Výhry na body: 2 Výhry na body: 8
2 prohry 3 prohry
Prohry KO/TKO: 1 Prohry KO/TKO: 1
Prohry na submisi: 1 Prohry na submisi: 0
Prohry na body: 0 Prohry na body: 2
Kurzy Tipsport Kurzy Tipsport
1.90 1.85

Bývalý dvojnásobný šampion UFC Israel Adesanya je také bývalým vyzyvatelem o titul nejprestižnější postojářské organizace světa Glory. Adesanya prvně přičuchnul k bojovým uměním, když se sám v děství přihlásil na taekwondo. Matka ho ale brzy kvůli zranění odhlásila a příště se Adesanya dostal k bojovým sportům až mnohem později.

Ke kickboxu ho prý nakopla šikana, kterou v mládí zažíval, a tak v osmnácti letech začal naplno trénovat. V 21 letech, kdy už měl v kickboxu slušnou amatérskou bilanci 32-0, se rozhodl začít věnovat MMA.

V Glory se Adesanya naposledy utkal se současným šampionem polotěžké váhy UFC Alexem Pereirou, který ho už podruhé v rámci organizace porazil. Adesanya se rozhodl přejít k MMA a v roce 2012 si střihl svůj první úspěšný profesionální zápas pod SFC.

Před podpisem smlouvy v UFC v roce 2018 stihl Adesanya nasbírat v různých organizacích celkem jedenáct výher v řadě. V podobném duchu pokračoval i v UFC, kde si držel vítěznou sérii devíti výher, a to až do utkání s polským borcem Janem Blachowiczem, který Adesanyu v březnu 2021 porazil na body.

Adesanya se porážkou nenechal rozhodit a znovu naskočil na vítěznou vlnu, která trvala po tři zápasy, dokud se opět nestřetnul s Alexem Pereirou. Ten ho ukončil v pátém kole TKO.

Hned poté si ale borci střihli odvetu, ve které Adesanya srovnal skóre se svým sokem z Glory na 1-1 (v rámci UFC). V posledním zápase Adesanyu porazil v minulém roce Sean Strickland.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Oba borci mají působivý background i bilanci, avšak Du Plessis je vzhledem ke svému základu v judu o něco komplexnějším zápasníkem. Nejvíce vítězství posbíral právě na zemi, kde je Adesanya podstatně slabší, o čemž svědčí i jeho bilance, která nezaznamenala jedinou výhru (ale nutno dodat, že ani prohru) na submisi. Je zřejmé, že Adesanya se bude snažit držet duel zuby nehty v postoji.

Adesanyu navíc čeká první zápas po téměř roční pauze. Souboj by mohl dojít všech pěti kol, oba zápasníci ale mají ve zvyku ukončovat své soupeře před limitem, je tedy pravděpodobné, že rozhodne ten, kdo dá první dobře mířenou tvrdou ránu.

TIP: Zápas bude ukončen KO/TKO v kurzu 2.16 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Tip Adesanya a Du Plessis

UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya – program (fight card), zápasy a výsledky

Karta nabídne ještě před vyvrcholením události mnoho dalších zajímavých duelů. V lehké váze si to tu rozdají Dan Hooker a Mateusz Gamrot, kterému s přípravou na zápas pomáhal český bojovník Leo Brichta. Také uvidíme zápas dvanáctky a desítky žebříčku těžké váhy Jairzinho Rozenstruika a Taie Tuivasy. Na kompletní kartu se podívejte zde:

UFC 305 – fight card a výsledky
Hlavní karta
Middleweight title fight Dricuss du Plessis (4. kolo RNC) vs. Israel Adesanya
Flyyweight Kai Kara-France (1. kolo TKO) vs. Steve Erceg
Lightweight Mateusz Gamrot vs. Dan Hooker (body)
Heavyweight
Tai Tuivasa vs. Jairzinho Rozenstruik (body)
Welterweight Li Jingliang vs. Carlos Prates (2. kolo KO)
Preliminary card
Heavyweight Junior Tafa vs. Valter Walker (1. kolo heel hook)
Featherweight
Josua Culibao vs. Ricardo Ramos (body)
Women's Flyweight
Casey O'Neill (body) vs. Luana Santos
Featherweight Jack Jenkins (3. kolo TKO) vs. Herbert Burns
Early preliminary card
Lightweight Tom Nolan (body) vs. Alex Reyes
Welterweight Song Kenan (body) vs. Ricky Glenn
Flyweight Stewart Nicoll vs. Jesús Santos Aguilar (1. kolo gilotina)

Kde sledovat UFC 305 živě zdarma? Přímý přenos (live stream) na Tipsportu a v TV

Zápasy UFC 305 bude možné sledovat živě skrze livestream sázkové kanceláře Tipsport. Pro ty, kdo jsou u sázkové kanceláře již zaregistrovaní, platí pro spuštění livestreamu jediná podmínka – v posledních sedmi dnech před turnajem je nutné učinit sázku v hodnotě alespoň 30 Kč.

Jestliže u Tipsportu nemáte účet a rádi byste využili livestreamu sázkovky, není nic jednoduššího, než se zaregistrovat. Tipsport má navíc pro nové uživatele registrační bonus v hodnotě 300 Kč, jenž se vám připíše okamžitě po registraci na Tipsport účet a který můžete využít na první sázky.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Další variantou je zakoupení oficiálního UFC Fight Passu. Od dvou hodin ráno pak bude možné turnaj UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya sledovat na programu Nova Sport 6. Ještě předtím bude stanice vysílat dokument UFC 305: Countdown: Du Plessis vs. Adesanya.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣Kdy a kde bude turnaj UFC 305?

Turnaj UFC 305 proběhne RAC Arena v australském Perthu. Veškeré info o turnaji se dozvíte v článku.

2️⃣Bude na UFC 305 zápasit nějaký Čech?

Na tomto turnaji se měla představit Tereza Bledá, kvůli zdravotním potížím ale musela ze zápasu odstoupit.

3️⃣Proč na UFC 305 nezápasí Tereza Bledá?

Tereza Bledá musela ze zápasu bohužel odstoupit z důvodu neustupující infekce v prstu. Bledá se jej snažila léčit mimo jiné antibiotiky, léčba ale nezabrala.

4️⃣ Kde sledovat UFC 305?

UFC 305 můžete sledovat skrze livestream TV Tipsport. Podrobnosti se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipsport registrace

Nety Tipsport: Jak bonusové nety získat a jak si za ně vsadit

S takzvanými nety ✅ se noví uživatelé Tipsportu seznámí hned po registraci. Jak nety získat, jak si za ně vsadit a další informace se...

Paddy Pimblett

VIDEO: Pekáč buchet v trapu a tvář obřích rozměrů. Paddy Pimblett byl pouhý týden od výhry k nepoznání

Paddy Pimblett sbírá jednu výhru za druhou, avšak stejně jako miluje také jídlo.🍕 Pokud jde o váhové výkyvy, patří nepochybně k extrémům.

Tipsport

Tipsport registrace online i na pobočce, přihlášení, ověření a registrační bonus

Sázková kancelář Tipsport svým uživatelům nabízí spoustu výhod. Registrace přitom zabere jen chvilku, a navíc s sebou nese i registrační...