Tereza Bledá se chystá na třetí bitvu v UFC. „Tu hru chci diktovat já,“ hlásí elitní zápasnice

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tereza Bledá se v srpnu vrací po roční pauze do klece. Jak je na tom momentálně česká zápasnice po zdravotní stránce a jak jde příprava na číslo čtrnáct žebříčku? To a mnohem více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.

Tereza Bledá Foto: FightLive.cz

Terko, tebe v srpnu čeká třetí zápas v UFC, kde máš score 1-1. Jak jde příprava a hlavně co zdraví?

Všechno jde perfektně, už se to blíží docela rychle a už 2. srpna odlítám do Austrálie, což je za dva tři týdny, takže už je to brzo a cítím se suprově. Původně jsem chtěla Paříž, je to trochu dál, maličko, ale taky super zážitek a kdy se mi jindy poštěstí bejt v Austrálii a zápasit tam.

Přestože tvoje soupeřka má za sebou v UFC dvě prohry v řadě, není to žádné ořezávatko. Co od ní očekáváš za gameplan a na co si budeš muset dávat pozor?

Ona je šikovná ve všem, nemá úplně extra jeden styl, ale těžko říct, jestli se mnou bude chtít jít na zem, byť je to spíš zemařka, ale jsem připravená na všechno. Těším se na to a doufám, že budu tu hru diktovat já, a ne ona.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Cesta do Austrálie určitě není žádná levná záležitost, ta příprava něco stojí. Jak moc je pro tebe složitý shánět sponzory a co všechno ti hradí UFC?

UFC hradí letenky mně plus doprovodu a od pondělí nebo od úterý hotel, ale de facto vlastně skoro nic, všechno ostatní si musím shánět já nebo můj tým, což taky není jednoduchý a zrovna Austrálie je asi ta nejdražší možnost.

Koho bys chtěla jako další soupeřku a jak by pro tebe mohla být dlouhá cesta k nějakému případnému titulu?

Já hlavně uvidím, kam mě zařadí, jelikož je (soupeřka Casey O'Neill; pozn. red.) už v rankingu, je čtrnáctka, tak si myslím, že po výhře bych měla bejt v rankingu taky o něco vejš a uvidím, kdo bude blízko mě.

Doufám, že bych mohla teoreticky zápasit relativně brzo poté, protože jsem měla rok pauzu a chybí mi to. Uvidím, kdo bude okolo mě, kam mě zařadí, jestli budu zraněná po zápase nebo nebudu, ale spíš teď řeším ten zápas.

Nedávno jsi absolvovala kemp ve Francii s dvojkou flyweight divize UFC Manon Fiorot. Proč zrovna tam a jak sis to tam užila?

Oni mě pozvali před dvěma lety, abych pomohla Manon, a teď jsem chtěla pomoc já a byla to super zkušenost. Je to dvojka mý váhy, je poznat, že je dobrá a myslím si, že mi ten kemp dal hodně, hodně, hodně. A co víc říct? Byla to makačka.

V Čechách asi není snadné najít vhodnou sparringpartnerku, takže se ten kemp v zahraničí asi trochu nabízí?

Už i z toho zahraničí docela odpadávaj ty možnosti, spousta holek je flyweight, takže se jedna druhé vyhýbáme. Manon je ještě daleko ode mě, je úplně na špičce, takže to ještě není takovej problém.

Spousta sparringů, co jsem v Evropě měla, tak se přestěhovaly do Ameriky, protože to tam maj jednodušší, zázemí, maj tam víc sparringpartnerů, takže pro mě je docela těžký hledat vyloženě holku do tréninku.

Jak to máš s váhou? Držíš si ji nějak konstantně, nebo nějak drasticky hubneš či nabíráš?

Já mám naopak víc, než většinou mám mít, že hodně hubnu, mám vlastně 65 necelých (váha flyweight je do 56,7 Kg; pozn. red.), ale stejně většinu stáhnu na jídle, voda mi moc nejde a tolik do zápasu nepřibírám. Ale teď už si to budu spíš hlídat a pomaličku půjdu dolů.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Dvořák

David Dvořák přibližuje svou budoucnost. Ve hře není ani zdaleka jen MMA. Jaké jsou možnosti?

David Dvořák se dobrovolně rozhodl opustit nejprestižnější světovou organizaci UFC. Jak teď jeden z nejlepších zápasníků Česka vidí svou...

Jiří Procházka

Jiří Procházka a jeho další zápas? Variant je víc. Ve hře jsou sesazení šampioni i nová divize

Jiří Procházka má za sebou druhou neúspěšnou bitvu s Alexem Pereirou.⚡ Kam povedou samurajovy kroky teď? Jaké má BJP možnosti, se dočtete v...

Jiří Procházka (UFC 303)

Jiří Procházka analyzuje svoje chyby v odvetě s Pereirou. „Nechal jsem ho ten zápas vést,“ říká BJP

Jiří Procházka si bohužel z odvety s Alexem Pereirou odnesl druhou porážku.⚡ Co se nepovedlo a jak moc výsledek duelu ovlivnilo video z...