Jiří Procházka a jeho další zápas? Variant je víc. Ve hře jsou sesazení šampioni i nová divize

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jiří Procházka si po druhé neúspěšné bitvě s Alexem Pereirou dopřává odpočinek a čas na to, aby si ujasnil, co dál. V první řadě se chce zlepšovat, kdo ale hypoteticky v tuto chvíli připadá v úvahu jako Jirkova další výzva?

Jiří Procházka Foto: Ian Maule / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

Český samuraj vs. americká prořízlá pusa

Titulovou odvetu má Jiří Procházka za sebou. Jiří si bohužel připsal prohru a boj o pás šampiona je pro něho na nějakou dobu zapovězený. Šanci musí dostat i jiní, přesto Procházku čeká dříve či později další zápas a velmi pravděpodobně s jedním z bojovníků první pětky žebříčku. Nebo se BJP rozhodne pro změnu divize?

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Prvním Procházkovým soupeřem po jeho návratu do klece v listopadu minulého roku měl být původně Jamahal Hill. I ten už dobře ví, jaké to je přijít o pás šampiona, který se mu podařilo získat v roce 2023, dříve než ho ale stačil obhájit, přišlo zranění a Hill se rozhodl titul uvolnit.

Právě proto byla na stole bitva Procházka vs. Hill, Jamahal ale musel nakonec ze zdravotních důvodů odstoupit a Jiří se tak prvně utkal s Alexem Pereirou. I Hill je komplexním zápasníkem, drží hnědý pás v bjj, ale nejnebezpečnější je v postoji. Soupeře likviduje tvrdými údery, lokty i kopy. Podobně jako Procházka vyznává spíše ofenzivní styl boje a jde po rychlém ukončení.

Hill v posledním zápasu s Alexem Pereirou padl hned v prvním kole, ale i tak neváhal bezprostředně po drtivé porážce vyzvat Jiřího na společný souboj: „Čelil jsem velké výzvě, na té nejvyšší úrovni jsem prohrál. Dvakrát jsem vzal na poslední chvíli zápas o titul, o který většina bojovníků ani nebude bojovat. Nevadí, jede se dál. Jiří Procházko, pojďme na to,“ vzkázal Jirkovi na platformě X.

Tehdy Jiří vyhlížel další titulovou šanci a viděl se v odvetě s Pereirou, dnes je ale situace jiná. Američan nepochybně po boji s českým samurajem toužit nepřestal, a tak jde teď jen o to, co na to Jiří a UFC.

Evropská bitva bývalých šampionů

Jedním z velmi pravděpodobných scénářů je souboj s polskou čtyřkou žebříčku Janem Blachowiczem. Tomu se v poslední době moc nedaří a v posledních čtyřech duelech si připsal dvě prohry, jednu remízu a jednu výhru nad Alexandarem Rakičem.

Kromě toho Procházku s Blachowiczem spojuje fakt, že jde o bývalé šampiony polotěžké divize (polský bojovník držel pás v letech 2020–2021). Blachowicz je komplexní zápasník a jako držitel černého pásu v bjj je specialistou v boji na zemi, kde nasbíral spoustu vítězství. V posledních letech ale kosí své soupeře i v postoji, navíc se jedná o prvního zápasníka, kterému se podařilo porazit Israela Adesanyu.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Pro Procházku je Blachowicz jedním z možných kandidátů na další duel a Blachowicz se k této variantě vyjádřil také kladně. Líbí se mu, že by souboj mohl přitáhnout více evropských fanoušků.

BJP vs. dagestánská mašina

Další variantou je ruský bojovník Magomed Ankalaev. Toho jako jednu z možností jmenoval i samotný Procházka. Ankalaev většinu svých vítězství posbíral v postoji, platí ale za výborného wrestlera a grapplera.

V roce 2022 se propracoval k titulové šanci s Janem Blachowiczem, nedokázal ji však proměnit a zápas skončil remízou. Další duel s Johnnym Walkerem skončil bez výsledku kvůli nepovoleným kolenům, ze druhého společného zápasu, který se odehrál v lednu letošního roku si ale Ankalaev odnesl vítězství, kdy Walkera porazil ve druhém kole TKO.

Nová divize a americká horká hlava Strickland

Další variantou je pro Procházku započít zcela novou kapitolu v jiné, střední divizi. O téhle možnosti se hojně mluvilo dávno před odvetou a po prohře je znovu na stole. Procházka nepatří mezi „velké“ polotěžké váhy a nižší váhová kategorie by se mohla ukázat jako správný krok.

Pokud by se Procházka a jeho tým pro tento nový start rozhodli, prvním potenciálním soupeřem v téhle váhovce by byl nejspíš ještě donedávna kralující Sean Strickland. Americká horká hlava nepostrádá v kleci výbušnost, se soupeři, kteří se nachází v horní půlce žebříčku, však obvykle bojuje do poslední předepsané vteřiny a většinu svých výher si připsal na body.

Která z těchto variant se nakonec stane realitou, ukáže až čas. Zásadní je však otázka, zda se Jiří rozhodne zůstat v polotěžké divizi a znovu se skrze horní polovinu žebříčku vyšplhat k další titulové šanci, nebo zda zkusí štěstí v nové váhové kategorii.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tereza Bledá zná termín dalšího zápasu v UFC

Tereza Bledá zná termín a soupeřku pro svůj návrat do klece UFC po roční odmlce

Poměrně dlouhou dobu jsme příliš neslyšeli o talentované UFC zápasnici Tereze Bledá, nyní však přichází dobrá zpráva. 22letá lvice se znovu...

Jiří Procházka (UFC 303)

Jiří Procházka analyzuje svoje chyby v odvetě s Pereirou. „Nechal jsem ho ten zápas vést,“ říká BJP

Jiří Procházka si bohužel z odvety s Alexem Pereirou odnesl druhou porážku.⚡ Co se nepovedlo a jak moc výsledek duelu ovlivnilo video z...

Mise Davida Dvořáka v UFC je u konce

Oficiálně: David Dvořák končí v UFC! Kudy teď povedou jeho další kariérní kroky?

Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu se o tom mluvilo již delší dobu.☝ Rozhodnutí opustit nejlepší světovou MMA organizaci předcházely dlouhé...