Oficiálně: David Dvořák končí v UFC! Kudy teď povedou jeho další kariérní kroky?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu se o tom mluvilo již delší dobu. Rozhodnutí opustit nejlepší světovou MMA organizaci předcházely dlouhé debaty s manažerem a trenérem Patrikem Kinclem. Drsné ultimátum ze strany UFC ale nakonec vše urychlilo.

Mise Davida Dvořáka v UFC je u konce Foto: Profimedia

Konec Davida Dvořáka v UFC: Jasné ultimátum a nová životní etapa

Angažmá českého bojovníka Davida Dvořáka v UFC je po 4 letech u konce. Tedy minimálně pro nejbližší období. Historicky první Čech, který dokázal vyhrát ve svém debutu v nejlepší MMA organizaci planety, o tom v úterý informoval fanoušky ve svém videu na YouTube.

Dvořák poprvé v organizaci UFC zápasil v době covidu, konkrétně 14. března 2020. Svoje první vystoupení mezi světovou elitou orámoval v těžkých brazilských podmínkách bodovým vítězstvím nad domácím Brunem Silvou, čímž se nesmazatelně zapsal do historie tuzemského MMA. Jako vůbec první Čech totiž dokázal při své premiéře zapsat výhru.

Zápasník, který v UFC nastupoval v nejlehčí muší váhové kategorii, následně zaznamenal další 2 výhry, než mu v roce 2022 první porážku v organizaci připravil Matheus Nicolau (body).

Od té doby měli výkony Davida Dvořáka sestupnou tendenci a postupem času přišly další 2 prohry (Manel Kape a Steve Erceg). Ve všech zápasech v UFC ovšem Dvořák předváděl atraktivní styl a srdce válečníka, o čemž mimo jiné svědčí i fakt, že ho zde nikdo nedokázal ukončit před časovým limitem. Jeho celková bilance v UFC činí 3 výhry a 3 prohry.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Těžké bitvy si ale vybrali svou daň a borec s přezdívkou "Undertaker" musel v posledním roce řešit vážné zdravotní komplikace, které ohrožovaly jeho kariéru. Kvůli tomu se návrat do klece odkládal, až UFC došla trpělivost a dala českému zápasníkovi "nůž na krk".

"Poslali mi jasné varianty, kdy budu zápasit. Ve zprávě jasně znělo, že pokud na to nepřistoupím, rozváží se mnou smlouvu. Bylo to těžké rozhodování a proběhlo spousta debat s mým manažerem Patrikem Kinclem. Nakonec jsme se shodli na tom, že vzhledem k okolnostem půjdeme jinou cestou.

Na svoje zápasy v UFC jsou velmi pyšný. Dal jsem do toho vždy všechno, nic bych na tom neměnil. S týmem jsme se hodně posunuli. Nejvýše jsem byl v žebříčku na 9. místě, což je skvělý úspěch. Prohrát na body s TOP zápasníky té nejvyšší světové úrovně určitě není nic, za co bych se měl stydět. Naopak.

Těším se na novou životní výzvu. Víme, že pořád můžu zažít velké věci. To, kde mě budete vídat zápasit dále, si necháme do jiného videa. Já se na to ale už teď neskutečně těším a všem děkuji za podporu", uvedl 32letý David Dvořák.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.