Patrik Záděra jde do bitvy o titul. „Jedu na vítězné vlně!“ říká elitní sniper. Stojí ještě o odvetu se Sivákem?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Patrik Záděra patří mezi českou postojářskou elitu, jeho kroky ale míří mezi světovou špičku. Ještě předtím si chce ale dojít pro titul v RFA. Kde Patrik vidí svou zápasnickou budoucnost, láká ho MMA a stojí ještě o odvetu s Vaškem Sivákem? To a mnohem více se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.

Patrik Záděra a Mikeš Foto: FightLive.cz

V první řadě velká gratulace k poslednímu zápasu, kdy jsi v FCE porazil světovou špičku, Chorvata Kedvese, a navíc jsi doručil KO v prvním kole. Ten zápas jsi vzal na short notice. Jak dlouho jste se s týmem rozhodovali, jestli do toho jít, a co pro tebe osobně tohle vítězství znamená?

Do tohohle zápasu jsme skočili hnedka úplně po hlavě, během třeba pěti minut jsme věděli, že do toho zápasu půjdem, takže jsme to vzali hned z fleku a šli jsme do toho. A co to pro mě znamená?

Je to, dá se říct, světová jednička WAKO, má hodně zápasů v Glory, takže tenhle ten skalp světovej, si myslím, že je teďka na týhle kickboxerský scéně K-1 asi největší úspěch, takže za mě super, jsem úplně šťastnej, fakt paráda.

Předtím v dubnu sis připsal vítězství v RFA nad Polákem Dariuszem Pieniakowskim, což bylo taky v prvním kole, takže ta otázka se nabízí: Je už definitivní, že tě uvidíme v září s Dominikem Bereczkim bojovat o titul?

Ano, už je to domluvený, už vlastně děláme různý proma, už o tom lidi vědí, takže ano, počítejte s tím. Ale ještě předtím, přístí měsíc v srpnu, můžete čekat zápas v RCC proti nějakému jejich ruskému bojovníkovi, takže těch zápasů je teďka v dohlednu hodně. Na každej měsíc mám fight, za což jsem nejvíc rád.

V RCC jsi měl zápas v lednu? Jak jsi vyhrál s tím Rusem?

Jo, jo, čtvrtýho ledna právě, a to jsem vyhrál taky, takže teďka jedu na vítězný vlně a snad to bude pokračovat.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

První bitva s Vaškem Sivákem úplně nedopadla, ale ten zápas byl neuvěřitelný. Zajímá tě pořád odveta, nebo se už soustředíš na ten titulový podzim a potom už chceš jen sbírat zkušenosti a vítězství v zahraničí?

Přesně tak, teď se chci vydat spíš tou světovou scénou, rád dělám světový zápasy, rád boxuju v zahraničí a jedinej českej zápas, kterej mě teď čeká, je právě s Dominikem Bereczkim o titul v RFA.

Zápas s Vaškem Sivákem mě zatím nezajímá, jelikož se Vašek furt nějakým způsobem pohybuje na tom českém rybníčku. Já bych do toho šel, pokud by porazil Tadeáše Mawara Růžičku, to bych do toho zápasu šel.

Ty máš na svém kontě více než dvě stě zápasů v postoji, neláká tě stále populárnější MMA, nebo to pro tebe teď není téma? Protože pokud se nepletu, ty jsi bývalý mistr republiky v MMA?

Ano, ano. V Minulosti jsem vyhrál mistrovství republiky v MMA, ale MMA mi nic neříká. Byl jsem na nějakých pár tréninkách, tahal jsem se s lidma na zemi, ale prostě rád se přestřeluju v postoji. Mám rád tvrdý přestřelky a MMA není nic pro mě.

Tvůj táta měl zápas ve Valhalle, kde předvedl neskutečnou tvrdost proti o dost zkušenějšímu fighterovi. Jak k tomu zápasu vůbec došlo? Dovedeš si představit, že byste se tátou někdy potkali na stejné startovce?

Ono to tak vlastně mělo bejt, protože táta mi ze dne na den zavolal, jestli mu neseženu zápas, takže se ve mně probudily manažerský schopnosti a začal jsem na tom pracovat a měli jsme právě spolu mít na stejným galavečeru Heroes Gates zápas, takže by to byl epickej večer, ale bohužel to nedopadlo.

Sleduj náš profil na Instagramu

Dostal nabídku z Valhally, takže jsme to hnedka vzali, protože chtěl co nejdřív mít zápas. Bohužel to nedopadlo, jak jsme si představovali. Ten Rider (Dominik Herold; pozn. red.) byl fakt zkušenej, je fakt dobrej kluk, mladej.

Tátovi je 48 let, a i přesto na to, kolik mu je, udělal si myslím dobrej výkon. Po prvním těžkým knockdownu vstal a pokračoval, takže si myslím, že si u lidí získal hodně velký respekt.

Jaký je tvůj největší sportovní sen nebo životní cíl?

Asi dostat se mezi tu elitu na světě, zápasit ve One Championship, Glory a těhle těch světových organizacích a vydělávat si tím strašně velký peníze. To je můj životní sen.

Už máte termín v RFA, že bychom pozvali lidi, aby věděli, kde tě mají sledovat?

Přesné datum ještě nevím, ale myslím si, že to bude 24. září. Nejsem si jistej a nechci nějak předbíhat, ale myslím si na padesát procent, že to bude 24. září v O2 Universum.

Patrik Záděra Foto: RFA

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online a sleduj streamy živě na Betano TV

BETANO – získej zdarma 350 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 350 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka (UFC 303)

Jiří Procházka analyzuje svoje chyby v odvetě s Pereirou. „Nechal jsem ho ten zápas vést,“ říká BJP

Jiří Procházka si bohužel z odvety s Alexem Pereirou odnesl druhou porážku.⚡ Co se nepovedlo a jak moc výsledek duelu ovlivnilo video z...

Nate Diaz

VIDEO: Nate Diaz na tiskovce ztratil nervy a vyhrožoval influencerovi. Co Diaze tak rozčílilo?

Natea Diaze čeká co nevidět boxerský zápas s Jorgem Masvidalem.🥊 Náročná už byla tisková konference, kde se Diaz drsně pustil do jednoho z...

Losene Keita

Losene Keita prozrazuje tajemství neochvějného sebevědomí. „Není možné, aby mě někdo porazil,“ říká

Losene Keita patří mezi nadprůměrně talentované bojovníky, kteří se zdají neporazitelní, v čem tkví jeho síla a neochvějné sebevědomí?💪⚡