Leo Brichta popisuje, jak vznikla spolupráce s pětkou lehké váhy UFC Gamrotem. „Je to můj vzor,“ říká

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Leo Brichta měl tu čest být hlavním sparingpartnerem UFC bojovníka a čísla pět žebříčku lehké váhy Mateusze Gamrota. Jak k téhle spolupráci došlo? A jak jeden z nejlepších českých bojovníků tuhle příležitost vnímá?

Leo Brichta Foto: RFA

Sparing s pětkou lehké váhy UFC

Leo Brichta se pravidelně za tréninkem vrací do Polska. Naposledy se tam potkal i s bojovníky OKTAGONu Losenem Keitou nebo Piotrem Wawrzyniakem, ale i pětkou lehké váhy UFC Mateuszem Gamrotem. Právě kvůli němu se Leo tentokrát v polské Poznani zdržel pět týdnů, coby Gamrotův hlavní sparingpartner.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

„Přišel za mnou Mateusz Gamrot, jeden z nejlepších zápasníků na světě v lehký váze, v UFC je to top pět zápasník. Pro mě je to nejlepší zápasník na světě. Známe se asi rok a půl, trénujeme spolu docela dlouho,“ vysvětlil Brichta v podcastu Recast.

„Ten druhý týden za mnou přišel a řekl mi: No, Leo, ty jo teď jsem koukal a docela dobrý. Pojď trošku stranou. Budu potřebovat připravit na zápas, můj příští soupeř bude striker. Jak seš vysokej? Perfektní, vejšku máte stejnou, oba jste strikeři, oba blonďáci,“ řekl prý Gamrot a oba borci se pak dohodli na společných sparinzích.

Gamrot jako vzor

Leo Brichta ale Mateusze Gamrota neobdivuje jen coby zápasníka, ale také jako člověka. Jak sám říká, inspiruje ho a je pro něho velkým vzorem. Teď už ale Gamrot není jen idol, za dobu, co Leo do Polska dojíždí, se z nich stali přátelé.

„Můžu říct, že už jsme se docela skamarádili, je to fajn chlap a musím říct, že je to velká inspirace pro mě a třeba od něj jsem se naučil spoustu věcí. Je to opravdu excelentní zápasník, ale tak neuvěřitelně pokornej.

On přijde do tělocvičny a tam je nás třeba třicet, spousta nových lidí, on přijde a s každým se pozdraví, každýho se zeptá, jak se má, s každým interaguje, s každým je za dobře. I tímhle na mě udělal obrovskej dojem. Tím navazuju na to, proč si ho tolik vážím a že je to prostě i můj vzor,“ prozradil Brichta.

Jak Mateusz Gamrot s Leem natrénovali, uvidíme už 17. srpna, kdy se polský zápasník postaví jedenáctce žebříčku Danu Hookerovi – novozélandskému MMA bojovníkovi a někdejšímu kickboxerovi.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Viktor Šebák a Karlos Vémola

Viktor Šebák, trenér Karlose Vémoly a dalších: S mentálními kouči se roztrhl pytel, ale je to důležité

Viktor Šebák trénuje hokejisty, golfisty, ale také MMA zápasníky.💪 Přečtěte si rozhovor se silově kondičním trenérem Karlose Vémoly a...

Karlos Vémola se možná brzy vrátí do klece

Nečekané prohlášení Karlose Vémoly! Tahle výzva ho může dostat do klece ještě letos

Karlos Terminátor Vémola obdržel v Bratislavě hodně nečekanou a ostrou výzvu. Vše teď závisí na rozhodnutí Attily Végha. Podrobnosti si...

Tadeáš Mawar Růžička

VIDEO: Málem tekla krev! Růžička a Sivák na sebe náhodou narazili a bylo zle. Teď se přestřelují na sítích

Brzy bychom se mohli dočkat kýženého duelu Sivák vs. Růžička. Pánové si už teď ale nemůžou přijít na jméno.⚡ Dokonce jeden druhého nesnesou...