Dricus du Plessis zůstává šampionem. Adesanya houževnatě odolával, nakonec ale podlehl před limitem

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Israel Adesanya měl příležitost znovu získat pás šampiona, ani tentokrát to ale nevyšlo. Du Plessis ho ukončil před limitem a obhájil tak titul střední váhy. Kdy a jak Adesanya podlehl, se dozvíte v článku.

UFC 305 Adesanya vs. Du Plessis Foto: Profimedia

Šampionem zůstává Dricus du Plessis

V sobotu se o pás šampiona střední váhy utkali aktuální držitel Dricus du Plessis a někdejší šampion Israel Adesanya. Bojovníkovi, který dlouho platil za jednoho z těch, kdo si udržují neposkvrněnou bilanci, se v poslední době moc nedaří a souboj s Du Plessisem to jen potvrdil.

Adesanyovi se sice dařilo natrefovat, Du Plessis ale jeho dobře mířené údery dokázal ustát, počkat si na správnou chvíli a pak soupeře zasypat salvou úderů, které dokázaly přinejmenším vyvést z míry.

Výborný postojář Adesanya doplatil na komplexnost svého protivníka. Prvně se Du Plessisovi podařilo Adesanyu dostat do úzkých ve druhém kole, kde se Jihoafričanovi málem podařilo dotáhnout škrcení zezadu. Adesanya se ale dokázal včas ze sevření vymanit.

sipka Vsaďte si na bojové sporty a získejte registrační bonus zdarma

Ačkoli to nigerijský zápasník Du Plessisovi nedal ani zdaleka zadarmo a dokázal ubránit několik strhů, Dricusovi se přece jen povedlo ve čtvrtém kole doručit takedown, který představoval začátek Adesanyova konce.

„Potřeboval jsem doručit takedown a to se povedlo,“ řekl Du Plessis. „Na této úrovni je těžké udržet lidi na zemi. Tento muž je králem vstávání. Nikdo ho nedokáže dostat na zem a udržet ho tam,“ prohlásil po zápasu Du Plessis.

Z onoho osudného takedownu už se Israel Adesanya zpět na nohy nepostavil. Du Plessis se mu dostal do zad a v čase 3:38 souboj ukončil škrcením zezadu. „Věděl jsem předem, že to bude těžký,“ řekl Adesanya. „Nebylo to překvapení. Cítil jsem se silný, dokázal jsem odolat spoustě jeho takedownů. Jen jsem na zemi udělal hloupou, hloupou chybu,“ připustil po turnaji Adesanya.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Oba bojovníci se po vyčerpávajícím duelu objali, zakopali válečnou sekeru a během tiskové konference si vzájemně vyměnili slova respektu„Tento muž toho pro tento sport udělal tolik. Opravdu mě mrzí, že to vyznělo tak, že jsem znevážil fakt, že je z Afriky, to nikdy nebylo mým záměrem,“ prohlásil šampion.

sipka Kompletní výsledky turnaje UFC 305 najdete zde

„Dneska by Afrika vyhrála tak či tak. Ale dnes večer zvítězila Jihoafrická republika. Bylo mi ctí sdílet klec s takovou legendou. Mám k němu maximální respekt, bojovník k bojovníkovi,“ dodal Du Plessis.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dricus du Plessis

UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya – info, fight card, livestream a sázkový tip

Tuto sobotu proběhne v australském Perthu další, v pořadí již 3️⃣0️⃣5️⃣. turnaj UFC. Vrcholem bude válka o titul středních vah a mnoho...

Paddy Pimblett

VIDEO: Pekáč buchet v trapu a tvář obřích rozměrů. Paddy Pimblett byl pouhý týden od výhry k nepoznání

Paddy Pimblett sbírá jednu výhru za druhou, avšak stejně jako miluje také jídlo.🍕 Pokud jde o váhové výkyvy, patří nepochybně k extrémům.

Lucie Pudilová řeši, kde bude dále působit

Kam povedou kroky Lucie Pudilové po konci v UFC? Česká bojovnice má jasný požadavek

Ani druhá štace Lucie Pudilové ve slavné UFC nedopadla podle představ. 30letá fighterka nyní řeší zásadní otázku, kde bude dále působit....