Rozhovor s Rendysem Blahovským: "Chci zápasit a posouvat se čím dál výše"

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Bývalý kulturista Rendys Blahovský by si do konce roku rád střihl další zápas v organizaci Clash of the Stars. S kým to bude, se dočtete v rozhovoru.

Rendys Blahovský Foto:ČTK / David Apple

Rozhovor s Rendysem Blahovským: "Lidi mě kvůli Clashi poznávají na ulici, a to se mi moc líbí."

Rendys Blahovský se věnoval od mládí boxu, pak propadl kulturistice a poslední roky se věnuje různým bojovým sportům. Na turnaji Clash of the Stars 6 měl Blahovský zápas se Žralokem, od kterého inkasoval tvrdé KO. Rendys se na svoje zápasy připravuje pod vedením Karlose Vémoly.

Další turnaj organizace Clash of the Stars 9 se bude konat 7. září 2024 v pražské Fortuna Areně. Vsaďte si na zápasy MMA získejte bonus za registraci ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Máme za sebou Clash of the Stars 8, jak se ti v Ostravě líbilo? Který zápas byl za tebe nejlepší, a který tě nejvíce překvapil?

Atmosféra byla neskutečná, ten Clash je v tomto neuvěřitelný. Husí kůži jsem měl celý galavečer a když jsem přišel za Datlem do klece celá hala mi fandila. To byl pro mě zážitek. Za to děkuji fanouškům. Nejvíc se mi líbil zápas holek (pozn. redakce: Gelnarová vs. Dostálová), po sportovní stránce to byl super zápas, štípaná od začátku až do konce.

A největší překvapení, musím to říct, byl Vašek Mikulášek, že bohužel prohrál i když je to můj velký kamarád, fandil jsem mu celý zápas. Vy jste mě z Fightlive.cz u toho vlastně i natáčeli, jak tam na něho řvu a jak mu fandím. Ale Sandro má u mě velký respekt, že po každém počítání vstal a šel bojovat. Nakonec mu srdce vyhrálo ten zápas. Takže velká gratulace, Sandro.

Nevím, jestli si si toho všimnul i ty, ale mám pocit, že Clash roste i produkčně, že je turnaj od turnaje lepší a pořád se někam posouvají. Vnímáš to taky tak?

Super, jak tam měli tu ledku, jak z toho vždy vyšel ten člověk a šel po té lávě, no neuvěřitelné. Tohle tady nikdo nemá v Česku. Jako v KSW jsou na podobný úrovni, jako klobouk dolů a těším se, až budu moct pod nimi opět zápasit.

Sleduj náš profil na Instagramu

Když si vešel za Datlem do klece, tak od tebe padla výzva na Datla. Ale ty si naopak dostal výzvu od Rybky. Je něco z toho reálné? Uvidíme tě brzy v Clashi?

Já si myslím, že ani jedno jméno moc reálné není. Rybka, to pro mě nemá význam. Já chci zápasit a chci se posouvat výš a výš. Teď jsem měl takový tréninkový zápas ve Vídni, ten jsem bohužel prohrál, ale bylo to s frajerem, co má 10 profesionálních zápasů na Sherdogu. A teď bych měl jít s Rybkou? To by pro mě byl velký skok dolu. Datel by pro mě byl soupeř, velký a svalnatý, ale jak jste slyšeli, nechce se se mnou zápasit a já to respektuji. Jsou tam ale jiní soupeři, kteří by mě zajímali.

Myslíš, že někdy budeš zápasit s Karlosem Bendou?

Manažer mi říkal, že když teď vyhraji jeden zápas, což doufám, že mě letos v Clashi uvidíte, tak je to pak velmi reálné, že bych šel s Bendou.

Vím, že neustále trénuješ: MMA, box, fyzička, bjj trénuješ u Yakuzy. Co tě z toho baví nejvíc?

Ze začátku mě vůbec nebavila zem, byl jsem z toho otrávený. Čím více se na té zemi ale zlepšuji, tím, že vím, co dělám, tak mě to i baví, i s tím Yakuzou jsem si sedl jako s člověkem, je s ním sranda na tom tréninku. Reje do mě a já do něj a je fakt super. Ten wrestling a jiu-jitsu mě baví asi nejvíc a můžete se těšit na Yakuzu v u mě v rohu.

Jako moc řešíš stravu? Snažíš se nějak udržovat stejnou váhu? Nebo máš spíš před zápasem tvrdou těžkou dietu a shazuješ to na poslední chvíli?

Já si stravu držím víceméně pořád, občas ulítnu, ale držím se kolem 103 až 105 kil. Pak když mám zápas do 100 kilo, tak ty tři, čtyři kila shodím v pohodě. Každopádně příští rok bych si chtěl zkusit zápas v polotěžké váze.

Z bojových sportů toho děláš opravdu hodně, čemu se chceš ale věnovat v blízké budoucnosti?

Určitě MMA, protože mě to baví a líbí se mi, jak je to komplexní a těžší. Box je pro mě srdcovka, chci vyzkoušet ještě nějaké zápasy v boxu. Chci se ale zlepšovat a posouvat v MMA, mám v tom velkou motivaci a moc mě to baví.

Ty si s boxem začínal jako mladý a pak si se věnoval kulturistice. Nechybí ti to?

Kulturistika mi vůbec nechybí. Líbí se mi ty bojové sporty, jak to má hype a lidi mě kvůli Clashi poznávají na ulici, a to se mi moc líbí. Už po jednom zápase, já jdu do restaurace a číšnici mě tam zdraví a říkají mi, že mi fandí. Hodně si to užívám a jsem za to rád a doufám, že to bude růst čím dál tím víc nahoru.

Potkal si se v reálu s nějakou negativní reakcí?

Ne vůbec, reakce jsou vždy pozitivní. Musím říct, že mi fandí i Romové a vždycky, když jdu po Andělu v Praze tak na mě křičí: „Rendys!“, což je super. Na internetu mi chodí furt nějaký zprávy, ale to jsou spíš fake profily, když si je rozkliknu, tak mají 5 sledujících a tohle fakt neřeším. Musím ale říct, že ze začátku jsem si ty negativní reakce od lidí bral osobně, ale pak lidi kolem mě jako Karlos, Aleš a moje žena my říkali, že si to nemám brát do hlavy a čím víc budu vidět, tak toho bude víc a víc.

Všichni sportovci mají svůj vysněný sen. Jaký je ten tvůj, co by si chtěl dokázat?

Teď musím vyhrát, pak bych si chtěl dát zápas se Sandrem a ten chci vyhrát, pak bych chtěl s Bendou o titul v těžké váze a ten chci vyhrát. A pak uvidíme, jaké nabídky přijdou.

Co bys poradil klukům nebo holkám, kteří začínají s bojovými sporty a chtěli by se prosadit v nějaké organizaci. Jak těžké je dostat se do toho Clashe?

Důležité je najít si dobré trenéry, profesionály z oboru, kteří zápasí a jsou aktivní a mají za sebou nějaké super zápasy. To je to nejdůležitější, takový člověk vás může toho naučit nejvíc. A jak se dostat do takových organizací jako je Clash? Udělejte ze sebe de*ila a Clash se vám ozve.

Mně hodně pomohlo, že mám kolem sebe super lidi, a že mě tam dohodil Karlos a Aleš a kdybych neměl tyhle lidi kolem sebe, tak o mě Clash vůbec neví. Je to o lidech, o kontaktech a o tom, jací jste showmani.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Angie Mangombe a Pavel Novotný

Kdy bude Clash of The Stars 9: datum, místo, karta, vstupenky a livestream

Co nevidět nás čeká další nabitý turnaj Clash of the Stars.⭐ Co nabídne v pořadí devátá akce organizace?9️⃣ Veškeré info najdete v článku.

Jiří Procházka v souboji s Alexem Pereirou

UFC 303: Alex Pereira vs. Jiří Procházka 2 – datum a čas, kurzy, kde zápas sledovat online

Nejlepší český MMA zápasník Jiří Procházka ❤️ má před sebou titulovou odvetu s Brazilcem Alexem Pereirou. Kompletní informace vám přinášíme...

Pavel Novotný

VIDEO: Starosta Pavel Novotný se už pilně připravuje na zápas s Psychopatem Alešem Bejrem

Není na co čekat. Zápas mezi Pavlem Novotným a Alešem Bejrem na Clash of the Stars 9 byl oficiálně oznámen ☝ a na řadu přichází náročná...