ROZHOVOR: „Byla by pro mě velká čest zvítězit nad Torresem,“ říká Rony Paradeiser

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slovenský zápasník Rony Paradeiser se utká ve čtvrtfinále pyramidy Tipsport GameChanger se španělským zápasníkem Danielem Torresem. Jak mu jde příprava, shazovaní váhy a jakou taktiku má připravenou na Španěla, nám prozradil v rozhovoru.

Rony Paradeiser na Oktagonu 59 Bratislava Foto: OKTAGON MMA

Čeká vás zápas s Danielem Torresem, kterého jste si vybral po prvním zápase v pyramidě. Jaký máte na něj připravený game plan?

Torrese jsem si vybral právě kvůli té velké motivaci ho porazit, je to bývalý šampion KSW, takže by byla pro mě veliká čest nad ním zvítězit. Stylem zápasení by mi mohl sedět, líbí se mu ty přestřelky, někdy se tam zapomene a dá ruku dolů, takže tam bych ho mohl nachytat. Co se týče nějakého game planu, tak to nebudu prozrazovat, ale mám nachystané nějaké kombinace, které budu bít.

Game plan, který můžu prozradit a je velice jednoduchý a vidí ho i ostatní, kteří se trochu vyznají v MMA, je, že jsem vysoký a Torres je nižší, takže bych si měl držet distanc, měl bych mít dobře připravené kontra údery a měl bych to uhrát na takové komplexní MMA, když mi to bude v postoji chutnat. Ale věřím, že se k tomu ani nedostaneme, že by mi to v postoji nechutnalo.

sipka Tipujte na zápasy Oktagonu 59 a sledujte livestream zdarma

Jak jste zvládl přípravu na zápas?

Příprava byla v dobrém duchu, začal jsem dva týdny po zápase. Na začátku jsme hodně běhali a měl jsem taky atletickou přípravu. Potom jsem se přesunul do Polska, kde jsem udělal ten závěr, tu těžkou práci, sparingy a všechno ostatní. Poslední tři týdny trochu ubírám z tempa, víceméně odpočívám a připravuji se mentálně na zápas. Stále mám těžké tréninky, těžkou dietu, ale už nemám takové množství tréninků.

Koukáte v rámci přípravy na soupeřovy zápasy? Jaké jsou podle vás Torresovy slabé stránky, které můžete využít ve svůj prospěch?

Sleduji všechny zápasy, chci vědět, co ten soupeř dělá, jak reaguje a rád se na to připravím. Torresovy silné i slabé stránky, to je pro mě dvousečné, protože jeho silnou stránkou jsou ty údery, do kterých dává 110 %, do všeho jde po hlavě a dává do toho celého sebe. Na druhé straně to může být i svazující a zároveň taková slabá stránka, protože je to viditelné a umíte to přečíst.

▪️ Více o turnaji Oktagon 59 v Bratislavě najdete v našem článku

Ronald Paradeiser
FOTO: OKTAGON MMA

Příprava na váš první zápas s Korkmazem v Tipsport Gamechangeru nebyla úplně podle vašich představ, měl jste nějaké zdravotní komplikace. Jak jste na tom teď?

Příprava na první zápas byla jedna velká katastrofa, byl to jeden průser za druhým. Ta příprava teď byla dobrá, všechno celkem dobře vyšlo. Na závěr tam nějaká zranění jsou, ale zase mám za sedm měsíců třetí zápas, takže jdu ze zápasu do zápasu. Jsem na to ale zvyklý a je to moje tempo, ale tělo nereaguje na všechno nejlépe. Někdy tělu pomůže pauza a snažím se najít balanc, kdy mám nejlepší výkon mezi oddychem a tvrdým tréninkem. To je ta cesta a zatím se cítím velice dobře.

Jak náročné je pro vás shazování váhy před zápasem?

Shazování je pro mě velmi náročné. Shazuji opravdu mordu na těch 70 kg a je to dlouhodobý proces. Teď jsem se po zápase trochu zapomněl, protože jsem si řekl, že mám 4 až 5 měsíců a ta váha šla hned nahoru. Teď to ale vypadá dobře, minule jsem měl ještě přes 81 kg a teď mám už pod 80 kg a zůstává mi posledních sedm dní, kdy si už budu hrát s vodou, aby ta voda do dalšího pátku pustila. Nakonec udělám ve vaně a sauně 6 kil. Jsem na to připravený a už jsem na to i zvyklý, protože to takto dělám vždy.

Jak tipujete zápas Keity s Bogdanovićem?

Myslím si, že Keita zvítězí. Bogdanović je velice dobrý zemař a vůbec ho nepodceňuji. Jen si myslím, že Bogdanović má největší šance v prvním kole, že do toho vlítne, a když bude Keita suchý, tak ho dokáže chytnout a podržet na zemi. S přibývajícími koly to bude pro Bogdanoviće náročnější, protože Keita má dobrou kondici, umí si rozdělit síly a v každém kole je velice rychlý. Když Keita projde přes první kolo, tak si myslím, že dokáže Bogdanoviće ukončit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ronald Paradeiser slaví vítězství

Ronald Paradeiser - životopis a zápasy MMA bojovníka

Obrovsky talentovaný slovenský zápasník, který se nedávno stal šampionem lehké váhy OKTAGONu.💪 Toto je příběh a kariéra Ronyho...

Tereza Bledá

Tereza Bledá se chystá na třetí bitvu v UFC. „Tu hru chci diktovat já,“ hlásí elitní zápasnice

Tereza Bledá se v srpnu po roční pauze znovu chystá do boje.💪 Jak je na tom po zdravotní stránce, jak jde příprava a jak se těší do...

Petr Monster Kníže

Oktagon 59: Radovan Úškrt vs. Petr Monster Kníže – analýza, kurzy, tip a live stream

Na bratislavském turnaji Oktagon 59 pod otevřeným nebem ☀️ dojde i na zajímavý česko-slovenský souboj. Veterán Petr Monster Kníže se...