Promotér Tomáš Le Sy reaguje na aktuální nepříjemnou situaci. Jaká opatření Clash chystá?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Závažnou dohru má pro organizaci Clash of the Stars úvodní tisková konference k nadcházejícímu galavečeru. Tomáš Le Sy poskytl našemu webu exkluzivní vyjádření.

Tomáš Le Sy má v těchto dnech plnou hlavu starostí Foto: Fight-Live.cz

Kauza Samir Margina: „Velká část viny je i na mně“, říká v rozhovoru Tomáš Le Sy

V posledních dnech a hodinách se na organizaci Clash of the Stars snáší obrovská vlna kritiky. Příčinou se staly nepřípustné agresivní výroky jednoho z účastníků tiskové konference - Samira Marginy. Ze strany organizace došlo k velkému pochybení, protože jeho chování a útoky nebyly během přímého přenosu včas zastaveny. Vše zašlo tak daleko, že na základě těchto skutečností ukončily své spolupráce s Clash of the Stars skupina Prima, sázková kancelář Fortuna i někteří další partneři.

V redakci Fight-Live.cz zásadně odsuzujeme jakékoliv rasistické, homofobní nebo xenofobní chování. Distancujeme se od všech takových výroků, které zazněly na úvodní tiskové konferenci před turnajem Clash of the Stars 9. Celou situaci řešíme s vedením organizace Clash of the Stars a požadujeme, aby se podobné situace nikdy neopakovaly.

Tomáši dlouhou dobu tady něco budujete, věnujete tomu velkou energii a spoustu peněz a pak to jediný moment dokáže ohrozit. Není to frustrující?

Ano, je to hodně frustrující. Raději bych to dnes neřešil a bavil se třeba o tom, jak vznikl Deadmatch, na jaký zápas se těším nebo jak jdou přípravy bojovníků. Ale situace je jiná. Musíme primárně řešit vyjádření Samira. Já bych tu vinu ale neházel jenom na něj, velká část viny je i na mně. Měl jsem ho přerušit dřív

Reakce sponzorů na sebe nenechaly dlouho čekat, přestože přišla omluva a distanc od chování Samira. Může vás tato velká chyba existenčně ohrozit?

Věřím tomu, že existenčně ne. Clash nebyl nikdy postavený na sponzorech a příjmech ze sponzorů. Clash jako produkt a to, co se tam děje, je určené pro diváky, pro naše fanoušky. V tomto budeme pokračovat. Ztráta jednoho, nebo dvou, byť důležitých sponzorů, nemůže Clash jako celek ohrozit.

Nedalo se proslovu Samira zabránit, utnout ho dříve?

Dalo a měl jsem to udělat. Je to moje chyba, respektive chyba třeba produkce, mohl se mu vypnout mikrofon a mohlo být po všem. Jde o to, že já v rámci těch tiskovek, a že jich už bylo spoustu, počítám s tím, že nějaké hroty, nějaký trashtalk, přijde, ale v této situaci jsem ztratil ostražitost.

Kolikrát nevnímám úplně vše, co se tam děje, co lidé říkají, protože mám v hlavě už nějakou další myšlenku, přemýšlím, komu dám příště slovo nebo poslouchám pokyny do sluchátka. Speciálně při řvaní vypínám a neposlouchám to a stejně tak tomu bylo i teď, ale to mě vůbec neomlouvá. Měl jsem zakročit, je to moje chyba. Neuvědomil jsem si, jak závažná slova Samir používá a dostal toho prostoru moc.

Clash má obrovské dosahy a zájem u mladé generace. S tím jde ruku v ruce i společenská zodpovědnost. Už jste se bavili o tom, jak zamezit tomu, aby se nic podobného už nikdy neopakovalo?

Samozřejmě. Je to teď hlavní téma. Clash vždycky byl na hraně, hledáme co je přípustné a co není. Teď už víme, co není. Ta hrana se překročila a je to chyba. S tím teď musíme pracovat. Jiný výběr bojovníků a podrobnější komunikace směrem k bojovníkům zřejmě budou ta klíčová opatření, která budeme chtít zavést.

Takže bude například i smluvně ošetřeno, co si může a naopak nesmí bojovník dovolit?

Smluvně také, ale hlavně s nimi budeme více mluvit. Dát jim jasně najevo, o čem se smí bavit a o čem ne. Ono je to těžké, nemůžeme zase každému zakázat všechno, protože těch témat, které jsou citlivé, a které by se neměly vytahovat, je spoustu. V tomto případě ale k tomu jednoznačně mělo dojít. A do budoucna k tomu docházet bude.

Co pro tebe osobně znamená Clash of the Stars?

Je to práce a zároveň koníček. Poslední tři roky je to v podstatě můj život. Povinností okolo Clashe je hodně a mám málo času na osobní život. Má přítelkyně i rodina strádají, ale věřím tomu, že to má nějaký efekt a přínos.

Chceš něco na závěr rozhovoru vzkázat fanouškům a čtenářům našeho webu?

Těším se na vás a věřím, že nás tohle nezastaví. Ten produkt, ta show a galavečery jsou skvělé a názor jednotlivce nemůže ohrozit nás všechny v rámci Clash of the Stars, takže se můžeme těšit na další parádní turnaje a zápasy.

Rozhovor pořídil: Aleš Rataj

Celý video rozhovor najdete na našem Instagramu ZDE.

Sleduj náš profil na Instagramu

S Clash of the Stars ukončila spolupráci sázková kancelář Fortuna a skupina Prima

Drtivá většina společnosti nenávistné útoky Samira Marginy na úvodní tiskové konferenci před turnajem Clash of the Stars 9 okamžitě odsoudila. Jako první z velkých partnerů ve středu 31. 7. oficiálně odstoupila od spolupráce Prima Cool, resp. skupina Prima.

Generální partner Clash of the Stars - sázková kancelář Fortuna nejprve vydala vymezující stanovisko, ale nakonec také v tomto případě došlo ve čtvrtek 1. 8. k ukončení spolupráce. Celou situaci budeme i nadále sledovat a všem vás budeme informovat.

NEJLEPŠÍ ONLINE SÁZKOVÉ KANCELÁŘE – PŘEHLED BONUSŮ:
Tipsport Bonus ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Fortuna Bonus ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Betano Bonus ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Chance Bonus ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
SynotTip Bonus 500,- zdarma bez nutnosti vkladu VSAĎ TEĎ
Sazkabet Bonus ke vkladu až 9 500 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
MerkurXtip Bonus 50 free spinů + 200 Kč ke vkladu VSAĎ TEĎ
BetX Bonus ke vkladu až 50 000 Kč VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Clash of the Stars 9 tiskova konference

Kotalík se popere s Cvernou na galavečeru Clash of the Stars 9

V zápase podle speciálně upravených pravidel, tedy první kolo box, druhé kolo K1 a třetí kolo MMA, se utkají zápasníci Michal Kotalík a...

Aleš Bejr a Jakub Jíra

„Pájo, já jsem tvůj řezník!“ hrozil Psychopat Bejr Novotnému. První tiskovka odhalila i další mega zápasy

Clash of the Stars 9 je za dveřmi a za sebou už máme první tiskovku.💪 Psychopat Bejr a další opět předvedli bizarní show a karta bude...

Jaroslav Kotlár je jednou z nejznámnějších postav Clash of the Stars

Organizace Clash of the Stars - aktuální info a program turnajů

Clash of the Stars stále více nabírá na popularitě ✔️. Veškeré informace i pikantní zajímavosti ze zákulisí organizace ⚡ se dočtete v tomto...