Submise v zápase Pereira – Procházka? MerkurXtip nabízí mimořádně vysoké kurzy

V tomto článku se zaměříme na to, jaká je pravděpodobnost, že bychom se v hlavním zápase UFC 303 Pereira vs. Procházka 2 mohli dočkat vítězné submise. Kurzy na tento způsob ukončení si totiž říkají o pozornost.

Pokus o submisi v podání Alexe Pereiry Foto: ČTK / AP / Frank Franklin II

Způsob ukončení Pereira vs. Procházka: submise ve vysokém kurzu!

Souboj elitních postojářů často nabízí velmi překvapivý průběh. Grapplingové schopnosti Jiřího Procházky i Alexe Pereiry jsou na vysoké úrovni, což není radno podceňovat. Dočkáme se podobného překvapení, jako když BJP uškrtil Glovera Teixeiru? Vsaďte si na submisi ve vysokém kurzu ZDE s bonusem 200 Kč za registraci

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Mnoho odborníků a fanoušků od hlavního taháku UFC 303 očekává převážně pěstní výměny a kopy z obou stran. Už mnohokrát se ale stalo, že elitní strikeři dokázali soupeře zaskočit na zemi. V tom je krása MMA. O možné submisi v zápase Procházka vs. Pereira 2 se zase tolik nemluví, proto si pojďme tuto možnou alternativu vítězného ukončení více rozebrat.

Alex Pereira je čerstvým majitelem černého pásku v brazilském Jiu Jitsu, což je nejvyšší meta, jaké lze v této disciplíně dosáhnout. Na černý pás byl povýšen přímo v kleci po svém posledním zápase na UFC 300, kde jednoznačně přejel Jamahala Hilla.

Důležitého kariérního milníku se dočkal přímo z rukou svého mentora, trenéra a jednoho z nejlepších grapplerů v celé historii UFC, Glovera Teixeiry. Pokud MMA bojovník obdrží černý pás BJJ značí to nejen vysokou úroveň dovedností, ale také širokou škálu pokročilých technik.

VÍTĚZNÁ SUBMISE: MERKURXTIP
Jiří Procházka Alex Pereira
9.40 23.0

Submise kurzy

Alex Pereira rozhodně představuje pro Jiřího Procházku na zemi velké nebezpečí. Zápas může mít samozřejmě různé scénáře, pokud se však souboj přenese na zem, má tu „Poatan“ rozhodně co nabídnout.

Bývalý šampion střední váhy a současný šampion polotěžké divize na svou premiérovou vítěznou submisi v relativně krátké MMA kariéře stále čeká, což je do velké míry zapříčiněno tím, že jsme ho v aktivní práci na zemi doposud v UFC neviděli.

To ovšem zdaleka neznamená, že by nebyl schopný soupeře tímto způsobem ukončit, naopak na tuto možnost si musí Procházka dát velký pozor. Pod vedením Teixeiry se totiž 36letý Brazilec obrovsky posunul a na zemi dokáže určitě zahrozit.

Zapomínat nemůžeme ani na moment z prvního vzájemného duelu s Procházkou, kdy se Pereira pokoušel utáhnout českého borce na gilotinu ve stoje. Tato poměrně dlouhá sekvence v prvním kole k úspěchu nevedla i proto, že tuto techniku je obecně velmi složité dotáhnout do vítězného konce.

Bonus u MerkurXtip

Podobným BJJ progresem prošel v posledních letech i Jiří Procházka, který se na drilování jiu jitsu technik soustředil pod vedením trenéra Jana Stacha zejména před zápasem právě s Teixeirou, a také v přípravě na odvetu, která vlivem zranění nakonec nedopadla.

A vyplatilo se! BJP totiž brazilského veterána v roce 2022 uškrtil Rear Naked Choke půl minuty před koncem pátého kola, čímž mu připravil jedinou porážku na submisi v kariéře. Od té doby si soupeři na tuto variantu musí dávat o dost větší pozor.

Ano, pokud by z jedné či druhé strany přišla vítězná submise, jednalo by se o poměrně velké překvapení. Tento způsob vítězství ale v žádném případě není nereálný. Pereira i Procházka jsou velice komplexními typy zápasníků, a pokud se taková situace naskytne, určitě po ní skočí.

Zároveň je dobré zmínit, že Procházka i Pereira mají skvělou obranu právě proti nasazování BJJ technik. Pokud ovšem rádi lovíte vysoké kurzy, submise v odvetě Pereira vs. Procházka může být zajímavou volbou na tiket.

Věděli jste, že?

  • Vítězná submise je nejčastěji k vidění v úvodních kol, kdy nejsou těla zápasníků „kluzká“ od potu a krve
  • Submisí končí v MMA v průměru každý 6. zápas
  • Procházka i Pereira mají shodně 1 porážku na submisi v kariéře

Využij bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Bonus 50 free spinů zdarma a 200 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 50 free spinů za dokončení registrace a bonus 200 Kč k prvnímu vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Alex Pereira vs. Jiří Procházka 1

André Reinders a Dan Škvor analyzují duel Procházka vs. Pereira. Jirka se nesmí nechat unést, říkají

Jaký průběh bude mít sobotní odveta Jiřího Procházky a Alexe Pereiry?⚡O tom polemizují nejen fanoušci, ale také odborníci ze světa bojových...