ROZHOVOR s Hankou Gelnarovou: Těším se, až bude shazování za mnou, říká bojovnice Clash of the Stars

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 350 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář MerkurXtip

50 free spinů zdarma + 200 Kč ke vkladu

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hanku Gelnarovou už co nevidět čeká další zápas v kleci Clash of the Stars. Na turnaji v Ostravě nastoupí proti Michaele Dostálové. Jak jde Hance příprava na zápas, jak se pere se shazováním a jak vidí svou budoucnost? To a spoustu dalšího se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.

Hanka Gelnarová Foto: Clash of the Stars

Čeká tě zápas s Míšou Dostálovou, o níž jsi na úvodní tiskovce říkala, že tě naštvala. Jaké jsou vaše vztahy teď?

Ano, to je pravda, po tom, co na tiskové konferenci Míša uvedla, že ještě nezačala trénovat, protože neměla chuť po minulém zápase něco dělat, mě trošku naštvala, protože já makám a chci, abychom ukázaly hezký zápas.

Ale co jsem teď slyšela a viděla nějaká storýčka na instagramu, tak se Míša kousla a pořádně maká, za což jsem moc ráda, a myslím si, že ji to nějak nakoplo a baví ji to. Mezi námi nebyla nikdy nějaká horká krev. Nejsem ani nechci být teď s ní před zápasem nějaká velká kámoška, ale po tom, co si rozbijeme rypáky, s ní klidně na dortík a pokec zajdu (smích).

Fortuna Clash 8

Máš nějaké bližší zprávy o tom, jak se Míša připravuje?

Nějaké zprávičky mám (smích). Prý fakt maká i osmkrát týdně a na instagramu jsem viděla, že začala trénovat s trenérem Anatolim Hunanyanem, což je profesionální kickboxer a boxer. Věřím, že se na zápas připraví a jsem zvědavá, co dokáže.

Připravuješ si na Míšu nějakou speciální taktiku?

Mé taktiky, které bych chtěla v zápase využít, určitě neprozradím, ale že bych měla připravenou SPECIÁLNÍ TAKTIKU, to se říct nedá. Budu praktikovat to, co se učím na tréninku, a hlavně poslouchat trenéra v rohu.

Jak řešíš správné nastavení hlavy? Spolupracuješ s nějakým mentálním koučem?

Ne ne, vůbec nemám žádného mentálního kouče. Se svou hlavou pracuju sama. Ještě tím, že mám teď tu dietu, tak je to fakt těžké. Dieta je stokrát horší než trénování. Hlídat si jídlo, vážit se a odpočítávat každý den do vážení mi dává dost zabrat (smích). Ale nějak to zvládám a už to dotáhnu do konce.

Když jsme u shazování, můžeš rozvést, jak se s ním potýkáš? Máš k ruce nějakého výživového poradce, nebo tuhle část přípravy zvládáš sama?

Shazování je pro mě už strašně dlouhé a připadá mi, že ten čas vůbec neutíká. Už se těším na to vážení, až to budu mít za sebou a zápas už bude jen taková třešnička na dortu. Na tento zápas shazuju dohromady nějakých 11 kilo.

Žádného výživového poradce nemám, zase si to jedu podle svého. Sem tam se poradím s trenérem.  Zápas už se blíží, chybí mi ještě pár kilo, takže budu váhu dodělávat na vodě.

Už máš za sebou nějaká ta tréninková zranění. Co děláš pro to, aby ses jim vyhnula? Jsi na sebe opatrnější než dřív?

Náš první plánovaný zápas se zrušil kvůli mému přetrhnutému bicepsu. Po tom, co jsem se vrátila zpět k tréninkům, jsem si řekla, že se budu více šetřit. Nějakou dobu to šlo, ale poté, co se oznámil náš zápas znovu, jsem začala zas pořádně makat a regenerace byla minimální no (smích).

Odjela jsem trénovat do Thajska, kde jsem si zlomila nártní kost, ale ne při tréninku. Jen jsem šla po chodníku z pláže a špatně jsem našlápla. Možná to bylo taky přetrénováním.

Řekla jsem si, že na to musím opravdu začít dávat větší důraz. Teď už si dávám volno většinou v sobotu, a když cítím, že mě něco bolí a nemám energii, radši taky zvolním, vyrelaxuju, ať jsem pak plná energie a ty tréninky taky vypadají potom úplně jinak.

Někde jsem zahlédla fotky, na kterých zřejmě trénujete takedowny. Jak často trénuješ wrestling a grappling? Vyhovuje ti víc postoj, nebo se na zemi cítíš jako ryba ve vodě?

Momentálně trénuju wrestling a grappling minimálně. S Míšou máme zápas UNDEGROUND. Takže já teď nějakou dobu už jedu spíše jen postoj, ale sem tam si zawrestlim. Wrestling i Grappling mě baví, celkově full MMA je top, ale nejlépe se cítím asi v postoji (smích).

Chvíli ve vzduchu visela možnost, že tě uvidíme v OKTAGONu. Jak moc tě ta nabídka překvapila a můžeš popsat fanouškům své bezprostřední pocity, když jsi tuhle nabídku dostala?

Ano, tahle možnost tady byla. Přišla mi nabídka od Ondry Novotného, zda bych nechtěla zápas u nich v organizaci, ale nemělo to být s nějakou profi fighterkou. V nabídce byla Kundosaki, protože byla ve stejné sérii Survivoru jako já.

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

A jak už jsme mohli vidět, v Oktagonu „SURVIVOR ZÁPAS“ už byl. Takže to byla taková možnost. Nakonec se to neuskutečnilo. Já tomu byla na začátku otevřená, ale Káča nechtěla.

Momentálně jsem asi ráda, chci na sobě hodně zamakat, pořádně se vyzápasit, nabrat zkušenosti a možná někdy v budoucnu, když v tom sportu budu fakt dobrá. Přece jenom to dělám fakt chvíli a myslím, že do takové organizace si to člověk musí zasloužit.

Kdy přesně ses rozhodla, že se do tréninku takhle zakousneš? Bylo to hned před tvým prvním zápasem v Clashi? A co tě k té tvrdé dřině motivovalo?

Bylo to při přípravě právě na první zápas. Já už kdysi jako malá chtěla zkusit třeba box, ale žádná kámoška se mnou nechtěla jít na trénink, protože měly za to, že to dělají jenom kluci, a právě při první přípravě na zápas jsem zjistila, že mě ten sport fakt baví a chci v něm pokračovat. Pak jsem si to jen potvrdila, když jsem vyhrála první zápas a mé pocity byly nepopsatelné.

Někdy je to na tiskovkách Clashe pěkná divočina. Byl nějaký moment, kdy to na tebe bylo už moc?

Clash je divočina vždy, nejen na tiskovkách (smích). Já si to užívám, baví mě to, ale samozřejmě tam byly i momenty, kdy jsem si říkala, že něčí chování je přes čáru. Například situace s Lauberovou, která tam vylila na svou soupeřku výkaly. To už bylo moc, ale díky bohu na té tiskovce jsem nebyla, já to sledovala z gauče (smích).

Hanka Gelnarová na tiskovce Clash 8 Foto: Clash of the Stars

Jaká je teď další meta Hanky Gelnarové? Prozradíš fanouškům, co ve svém profesním a zápasnickém životě plánuješ?

Určitě chci pokračovat v trénování a zlepšovat se. Určitě chci být a věřím, že budu první holka, co bude mít v Clashi zlatý pás a mám v plánu i nějaké amatérské zápasy. Někdy na podzim asi zápas na Dni Bojovníků, cca v listopadu nebo říjnu další MMA zápas ve Frýdku Místku a možná v prosinci taky nějaký zápas. Uvidíme, jaké možnosti se naskytnou.

Čím by byla Hanka Gelnarová, kdyby nebyla influencerkou a zápasnicí Clashe?

Jsou dvě varianty. Studovala jsem obor ekonomika v multimediální sféře, vždy jsem chtěla pracovat buď v televizi, nebo rádiu. Takže to by byla první varianta a druhá, asi bych byla Barmanka. Za barem jsem pár let pracovala a moc mě to bavilo. Klidně bych v tom pokračovala i teď, ale je toho hodně a nedá se to vše stíhat.

Hanku Gelnarovou budeme moci znovu sledovat v akci už v sobotu 22. června, kdy si to v rámci ostravského turnaje rozdá s Míšou Dostálovou. Kde sledovat online celý turnaj Clash of the Stars 8, se dočtete zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jakub Jíra

Jakub Speaker Jíra – životopis moderátora Clash of the Stars, producenta, manažera

Většina lidí ho zná jako moderátora organizace bizarních zápasů Clash of the Stars.🔥👇 Kdo je Jakub Jíra a jak se vyvíjela jeho kariéra před...

Karlos Vémola promluvil o výplatě za odvetu s Attilou Véghem

Karlos Vémola přibližuje výplatu za odvetu století s Attilou Véghem. Na kolik si přijde?

Oktagon 58: Vémola vs. Végh 2 bude největší událostí na tuzemské MMA scéně v letošním roce. Podívejte se, kolik peněz vydělají za odvetný...

Tomáš Linh Le Sy

Tomáš Le Sy prozrazuje zákulisní perličku o Red Face a vysvětluje, proč v Clashi odmítli Kajínka

I Clash of the Stars má své mantinely.👌 Tomáš Le Sy prozradil, proč odmítli angažmá nejslavnějšího vězně Česka a otevřeně se vyjádřil k Red...