Makhachev hodnotí Poiriera. Kde vidí jeho slabiny a v čem je podle něj nejlepší v divizi?

Prvního června se obávaný Islam Makhachev utká se zkušeným Dustinem Poirierem. Kde dagestánský bojovník vidí soupeřovy slabiny a v čem podle něj naopak spočívají Poirierovy silné stránky?

Islam Makhachev Foto: Profimedia / ČTK / AP / Kamran Jebreili

Dustin je legenda, ale má slabiny

Prvního června se utkají zdánlivě neporazitelný šampion lehké váhy Islam Makhachev (25-1) a číslo čtyři žebříčku, zkušený bojovník UFC Dustin Poirier (30-8). Bilance dagestánského fightera mluví sama za sebe, stejně tak jako cenné skalpy, které dokázal za své působení v organizaci nasbírat Poirier. Makhachev si je kvalit svého soupeře vědom, dokonce prohlásil, že v jednom aspektu MMA je Poirier nejlepší v divizi. Jakou chystá strategii?

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

„Mám jasný plán, musím si chránit krk před jeho gilotinou,“ smál se Makhachev v rozhovoru pro New York Post Sports. „Je to legenda, má v tomhle sportu obrovské zkušenosti a má sice skvělý postoj, ale wrestling a grappling jsou slabší – teda až na tu gilotinu,“ dodal Islam.

V souboji s Justinem Gaethje se Dustinu Poirierovi stal osudným tvrdý head kick, a ten mu podle všeho hrozí i v zápasu s Makhachevem. „Z toho obráceného guardu se to přímo nabízí, snažím se toho využít v každém zápase, takže Dustin na to musí být připravený,“ prohlásil Makhachev.

Makhachev: Dustina porazí můj styl

Přestože má podle Makhacheva Poirier nezpochybnitelné kvality, Islam je přesvědčený, že k výhře mu postačí jeho styl. „Upřímně si myslím, že Dustinovi nebude můj styl boje chutnat. Podle mě je to nejlepší boxer mojí divize, protože on přebil fakt všechny. Pokud jde o striking, je nepřekonatelný, ale na fightera, který má dobrý wrestling a grappling, má špatný skóre,“ vysvětlil Makhachev.

„V titulových soubojích to má 0-3, prohrál s Khabibem, který má výborný wrestling a grappling, prohrál taky s Charlesem Oliveirou, a to je podle mě důvod, proč mu můj styl nebude sedět,“ dodal.

sipka Čtěte také: Michael Chandler popisuje, jaké zbraně na McGregora chystá. Iron prozradil svou vizi zápasu

Dustin Poirier v poslední době střídá výhry s prohrami, Makhachev má na druhé straně zatím jedinou porážku, kterou utrpěl na začátku svého působení v UFC s Adrianem Martinsem, který houževnatého Dagestánce ukončil v prvním kole knockoutem.

Jak sám Makhachev řekl, Poirierovou největší šancí je úspěšně ubránit jeho takedowny a udržet souboj v postoji. Jak si oba borci povedou, uvidíme už 1. června, kdy se utkají na turnaji UFC 302 v New Jersey.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Conor McGregor a jeho trenér John Kavanagh

Kavanagh popisuje McGregorovu formu. Prozradil, v čem má Conor oproti ostatním navrátilcům výhodu

Už zanedlouho se dočkáme velkolepého návratu Conora McGregora. Jak je na tom v tuhle chvíli irský bouřlivák s formou?💪 To prozradil jeho...

Výplaty UFC 300

Výplaty UFC 300: Na kolik si přišel Jiří Procházka nebo šampion Alex Pereira?

Jubilejní galavečer UFC 300 byl mimořádně sledovanou sportovní událostí. Tomu také odpovídají výplaty, na které si jednotliví bojovníci...

Ilia Topuria

Šampion Topuria prý nepovažuje Hollowayovo KO za nic zvláštního. Jeho výraz v aréně ale mluví jinak

Topuria Hollowayovo vítězství sledoval z prvních řad, přesto na něj výkon potenciálního vyzyvatele prý dojem neudělal.👀 Jeho výraz mluvil...